Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хоростківська громада замахнулася на частину Теребовлянського району

ЦВК відмовила у проведенні перших виборів у новоствореній Хоростківській територіальній громаді, оскільки вона виходить за межі Гусятинського району.
vybory3Реформа децентралізації для міста Хоростків закінчилась на засіданні центрвиборчкому України. ЦВК встановила відсутність правових підстав для призначення місцевих виборів (депутатів та міського голови) і оголошення виборчого процесу, пише “Репортер”. 

– Дякую всім, хто підтримував нашу громаду в прагненні змін та європейського вибору. А тим часом, завдяки ЦВК, ще трохи доведеться пожити в СРСР, – заявив секретар Хоростківської міської ради Любомир Лівень. – Дуже сподіваюся, що найближчим часом Верховна Рада України також не знайде «правових підстав» для існування даного складу ЦВК, термін повноважень якого закінчився два роки тому.

Як виявилося, до складу нової Хоростківської громади планували включити село Говилів з Теребовлянського району, яке, власне, і стало на заваді позитивному рішенні ЦВК. Відповідно до закону, об’єднані громади можна створювати в межах одного району (в даному випадку, Гусятинського).

На невдоволення секретаря Хоростківської міської ради відреагував керівник Гусятинської РДА.

– А як може Теребовлянський район виконувати соціально-економічні показники у складі Гусятинського району в частині Говилова? Доки Ви не перейдете з політичної площини в практичну, Ви ще довго будете втрачати мільйони гривень і перспективи. Об’єднання з с/р у суміжному районі є неможливим без змін меж району, – відзначив очільник Гусятинщини Віталій Батіг.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна закликав хоростківську громаду не опускати руки: «Боротьба продовжується». А керівник обласного «Офісу реформ» Віктор Литвинчук заявив, що в нього є план «В».

«Колеги з Хоросткова, Товстого і Зборова (окрім, хоростківської, у ЦВК «зарубали» призначення виборів і у ще двох громадах – авт.)! На кожен план А є план В. Я щойно з Києва. Не все у сутінках. Працюємо над планом В», – обнадіяв Віктор Литвинчук.

Консул не отримає “тернопільську” посаду через Бандеру

Авторка жіночих романів пропонує відкликати скандального тернопільського нардепа