Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільських акторів, які знялися у фільмі “Волинь”, звільнять?

Сьогодні, вперше засідала спеціально створена комісія при Тернопільській облраді, яка має вирішити долю акторів драмтеатру, які знялися у скандальній “Волині”.

volyn-komentar2На засіданні вислухали думку кожного з членів комісії й затвердили план дій надалі.

Депутати вирішили, що перш, ніж засуджувати акторів, потрібно вислухати їх безпосередню позицію і позицію директора драмтеатру. Позаяк сьогодні актори на гастролях, то зустрітися з ними домовилися в суботу, 29 жовтня, о 10.30 год. у драмтеатрі.

За словами членів спеціальної комісії, їхня позиція у вирішенні даного питання повинна бути серйозною і суворою, адже не годиться, щоб актори з найбільш патріотичних регіонів (а у фільмі знялися понад 20 акторів з тернопільського і львівського театрів) продавали свою країну за 200 срібняків.

Говорили депутати й про те, що відповідати повинні не лише актори, а й директор театру, тому якщо звільняти тих, хто причетний до зйомок фільму, потрібно й звільнити керівника, який це допустив.

Хоча ця позиція можливо була б правильною з морального боку, але не з юридичного, адже  тернопільські актори не порушили трудового кодексу і своїх посадових інструкцій. На час зйомок кінострічки вони брали відпустки за власний рахунок або йшли на лікарняний. Тому навіть якщо їх покарають за моральний злочин звільненням, вони зможуть оскаржити це рішення в суді.

Галина ТИХА 

Більшість депутатів – люди минулого, – політик-фронтовик про рік після виборів

Тернопільський “мажор” після нічного клубу потрапив у СІЗО