Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський нардеп пояснив, чому голосував за збільшення своєї зарплати до 40 тисяч гривень

230 народних депутатів України проголосували за збільшення своєї зарплати майже вдвічі. Відтепер їх посадовий оклад становитиме близько 40 тисяч гривень.

zastavnyy-yurikЩе на таку ж суму вони отримуватимуть допомогу на свою депутатську діяльність. Тож загалом із 1 листопада середньостатичний депутат отримуватиме 77,5 тисяч гривень.  

Серед тих, хто голосував «за» були й тернопільські нардепи.

Власне, з цього приводу ми звернулися за коментарем до одного з них – народного депутата України від «Блоку Петра Порошенка» Тараса Юрика (на фото – ліворуч).

Ось, що він відповів:

«Цю ситуацію можна оцінювати по-різному. З одного боку – це не до кінця правильно, якщо порівнювати зарплату депутатів із прожитковим мінімумом громадян або зарплатою працівників бюджетної сфери, а з іншого – підняття зарплат для чиновників це як засіб боротьби з корупцією, адже як говориться «дешевий чиновник дуже дорого обходиться країні». Відповідні зміни набирають чинності з 1 листопада 2016 року. Знаю, що зараз деякі депутати і фракції ініціюють відміну цієї норми й вимагають повернути зарплати депутатам до попереднього рівня. Якщо цю норму внесуть на розгляд парламенту, то я буду голосувати «за», бо в цьому випадку я голосував більше за проект бюджету на 2017 рік, ніж за підвищення зарплати нам, бо ці зміни якраз у ньому закладені».

Галина ТИХА

Тернополяни просять зробити реверсивний рух на вулиці Тарнавського

Водій із Тернопільщини потрапив у смертельну аварію у сусідній області