Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині тепер дві головні проблеми – дороги і вода

Сьогодні на засіданні колегії Тернопільської обласної державної адміністрації її очільник Степан Барна назвав пріоритетні напрями розвитку області на 2017 рік.

remont4До них належать дороги, енергоефективність, регіональний розвиток та водопідведення.

За його словами, кожен зазначений аспект надзвичайно важливий для нашої області. Адже, що стосується водопідведення, наразі це питання стоїть дуже гостро. Всім відомо, що в деяких селах на півдні області склалася критична ситуація – там повністю зникла вода.

– Вважаю, що ці пріоритетні напрями актуальні і дадуть можливість змінити обличчя Тернопілля, – зазначив Степан Барна. – Наразі ми маємо найкращі показники соціально-економічного розвитку в Тернопільському, Чортківському та Кременецькому районах. Гірша ситуація у Монастириському та Підгаєцькому районах. Сьогодні, до слова, після засідання обласної колегії буде оголошено конкурс проектів по фонду регіонального розвитку на 2017 рік для територіальних громад, районів і міст Тернопільської області. Фонд регіонального розвитку складатиме 208 мільйонів гривень. Сьогодні також буде оголошено конкурс, умови участі й пріоритетні напрями розвитку області на наступний рік.

Галина ТИХА

У Надала обігнали мера Садового за одним чистим показником

Фінал децентралізації – Тернопільщина не здатна утримувати профтехосвіту