Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутати розподілили між родичами 17 гектарів тернопільської землі

Мешканці села Слобідка Козівського району вже четвертий рік шукають справедливості в правоохоронних органів, адже у 2012-ому році 17 га резервної землі, яку мали отримати вони, розділили між собою посадовці із сільської ради та місцевого сільськогосподарського товариства.
zemlja2Усе почалося з того, що восени 2012-го слобідчанам стало відомо, що за вказівкою району, сільська рада повинна розподілити між місцевими мешканцями резервну землю.

Тоді ж ті, хто мав право на отримання земельної ділянки, написали заяви, однак керівництво сільської ради їх до уваги не взяло.

Землю тишком-нишком розділили, як то кажуть, між своїми – кумами, сватами, братами, й земельні ділянки площею від 1.8 га до 2 га отримали діти й родичі керівних «верхів».

– Відтак, – бідкаються слобідчани, – сільський голова вчинив незаконно й знехтував усіма можливими й неможливими нормами. Щоб розділити землю, потрібно було провести сесію сільської ради, винести дане питання на колективне обговорення і вже спільно з депутатами вирішити, хто має отримати земельні ділянки, адже в сільській раді й досі (а це вже минуло чотири роки) лежать 24 заяви від місцевих мешканців на отримання землі. Ще одне порушення полягає в тому, що землю роздерибанили не лише між працівниками сільської ради, а й між керівництвом місцевого сільськогосподарського товариства, а це вже зовсім інша організація і землями села права розпоряджатися не мала.

Шукаючи справедливості, обурені слобідчани, серед яких і учасники АТО, неодноразово писали заяви до місцевих районної та обласної прокуратури й поліції, однак результату… немає. Нещодавно справу з області знову повернули на розслідування до району. Чим завершиться історія з дерибаном людських земель, – наразі невідомо.

Овчарук дозволив концерт Мірзояна в драмтеатрі

Краща партія на Тернопільщині залишилася без грошей