Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Голова фракції БПП пояснив, як нелегко жити по-новому

Рік тому, 25 жовтня,  Блок Петра Порошенка посів перше місце на виборах до Тернопільської обласної ради, здобувши 19 мандатів. Це дозволило згуртувати навколо себе 5 різнопланових фракцій та обрати Віктора Овчарука головою обласної ради. Головним диригентом президентської фракції є досвідчений Любомир Білик, для якого це скликання п’яте в стінах обласного парламенту. Директор Чортківського медколеджу чітко розставляє пріоритети в роботі ради та вміло гасить часом непотрібні емоції всередині провладної коаліції.

bilyk
Любомир Білик

Про те, що вдалося зробити, а з чим виникли труднощі, голова фракції БПП розповів кореспонденту «Галасу»

– Усе, що ми можемо робити в межах нашої компетенції, робимо. Я, як голова фракції володію всією інформацією щодо участі наших представників у засіданнях спеціальних комісій та комітетів. Наскільки знаю, то всі чемно беруть участь у вирішенні тих чи інших питань, адже нам не байдужа доля мешканців нашої області. На сесії обласної ради виносимо на розгляд свої рішення, голосуємо за ті речі, які вважаємо правильними. Якщо виокремити основні моменти, то ми голосували проти створення ГЕС на Дністрі. Тоді, пригадуєте, під обласною радою були протести, бо люди вважали, що це призведе до знищення флори і фауни. Ми їх почули, зрозуміли й підтримали. Така ж історія і з свинокомплексами в Ланівцях, де люди повстали проти підприємця й вимагали, щоб він забрав свиней із міста, адже через жахливий сморід там не те, що неможливо жити, а стало й небезпечно. В раді була створена комісія, яка слідкувала за вивезенням свиноматок із комплексу, а також за вивезенням дохлих свиней із скотомогильників. Слідкуємо також за ситуацією із профтехосвітою, адже заборгованість по зарплатах вчителям і стипендіях студентам була значною. Наразі цю різницю, завдяки й зусиллям голови обласної державної адміністрації Степана Барни, вдалося трошки скоротити.

Стараємося шукати з депутатами з інших фракцій спільну мову, щоб приймати обумовлені й обдумані рішення, доходити до компромісу, адже суперечки нікому не потрібні, та й, власне, життя області не покращать.

 

В обласній поліції Тернопільщини анонсують чергові кадрові зміни

Тернопільський комісар відмовився від свободи за гроші