Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За шкільні парти у Тернополі сіли 3 080 першокласників. Випускників втричі менше

Кількість дітей, які розпочинають шкільне навчання, у порівнянні з минулим роком, кардинально не змінилася.

перший-дзвоник-тернопильАдже перший шкільний дзвінок у 2015 році почули 3 012 маленьких тернополян. Також зросла кількість, але не в значній мірі, випускників.

В 11 класі з 1 вересня розпочали навчання 1 214 випускників, повідомила головний інспектор шкіл міського управління освіти і науки Тернополя Ірина Маланчук.

Тоді як по закінченню минулого навчального року у нашому місті було 1 084 випускників.

Нагадаємо, першокласники розпочали навчальний рік уже за новою програмою початкової школи.

Дітям взагалі не доведеться виконувати домашнє завдання, навчаючись у першому класі.

З другим роком навчання у Міністерстві освіти і науки України дозволили вчителям давати школярам завдання додому. Однак на виконання домашньої роботи другокласник не має витрачати більш як 45 хвилин.

Відповідно, час для виконання домашнього завдання у початковій школі будуть збільшувати з кожним навчальним роком: у 3 класі школяр уже буде мати завдання для годинної роботи вдома, у 4 класі – навчатиметься вдома півтори години.

Окрім того, у першому класі вчителям заборонили давати багато письмових завдань, користуватися червоною ручкою і карати за погану каліграфію. Адже в дитини, визнали у МОНі, може бути індивідуальний почерк, головне, щоб розбірливий.

Також, за навчання у першому класі, дитині не ставитимуть оцінки, а якщо вирішить педагогічна рада школи, то у МОН дозволяють не ставити оцінки і другокласникам.

А вже згодом, у старших класах, оцінка дитини буде конфіденційною інформацію, доступною лише вчителю, дитині та її батькам. Тож додавати дитині стресу рейтингом оцінок вчителям заборонили.

Керівництво ФК “Тернопіль” отримало попередження від міської ради

У зоні АТО загинув боєць із Тернопільщини