Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Півмільярда гривень у Тернополі витратять на термомодернізацію шкіл і садочків

У дошкільних і загальноосвітніх закладах міста провели енергоаудит і визначили, як оновити комунікації, щоб використовувати менше енергії.

енергозбереження500 млн. грн. в міській раді вирішили використати на термомодернізацію відразу 83 навчальних закладів Тернополя.

«Ми не хочемо економити, а бути енергоефективними – брати стільки енергії, скільки її потрібно. Ми пройшли перший етап і претендуємо на те, щоб реалізувати цю ініціативу за допомогою Європейського інвестиційного банку», – розповів на серпневій педагогічній конференції заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Упродовж 10-15 днів керівники шкіл і садочків Тернополя мають ознайомитися із проведеним міською радою енергоаудитом і, якщо потрібно, виправити розрахунки або запропонувати альтернативні вирішення, як у закладі освіти можна буде скоротити споживання енергії.

Свої ідеї освітяни можуть подати в міське управління житлово-комунального господарства, або через міське управління освіти. Якщо розрахунки мерії вірні, з отриманням коштів, у навчальних закладах розпочнуть термомодернізацію за попередньо складеним планом.

 

Першокласники майже сотні шкіл на Тернопільщині отримали подарунки від «Агропродсервісу» (ФОТО)

У Тернополі зловмисник викрав майно Катедрального собору і здав на металобрухт