Понад 35 тисяч тон сої зможе за рік переробляти новий завод, який сьогодні відкрили у Тернопільській області.
15 вересня компанія “Агропродсервіс” урочисто відкрила збудований силами підприємства новий завод з переробки сої.
“Ми пишаємося тим, що використали вітчизняне високотехнологічне обладнання, виготовлене на заводі «Черкасиелеватормаш» (транспортери, норії, агрегати для відділення оболонки насіння сої, екструдери, преси, шнеки, механізми охолодження макухи). – говорить генеральний директор компанії “Агропродсервіс” Іван Чайківський. – А фірма «ТАН» з Чернігова поставили засоби фільтрування соєвої олії”.
За його словами, увесь виробничий процес автоматизований і комп’ютеризований. Створено 12 робочих місць.
“Завод складається із п’яти технологічних ліній переробки сої, потужність кожної – 1 т/год. Підприємство розраховане на переробку 35 тисяч тонн сої на рік, вироблятиме 3,5 тисячі тонн нерафінованої соєвої олії та майже 30 тисяч тонн макухи”. – продовжує директор “Агропродсервісу” Андрій Баран.
Андрій Степанович запевняє, що підприємство розраховане не лише на переробку сої, вирощеної на полях компанії «Агропродсервіс» (у наступному році тут планують вирощувати сою на площі 8 тисяч га), а й на закупівлю сировини у господарствах Тернопільщини.
Уведення в дію заводу з переробки сої у компанії «Агропродсервіс» дасть поштовх для подальшого розвитку тваринництва в області. Господарства матимуть змогу розширяти площі посіву сої і гарантований збут урожаю для переробки на вигідних умовах.
Для довідки: Компанія «Агропродсервіс» – вертикально-інтегрований бізнес, зосереджений на двох основних сегментах: рослинництво і тваринництво. Обробляє 40 тис. га орендованої землі. Увійшла до ТОП-5 найбільших виробників свинини в Україні та ТОП-3 агрокомпаній Західної України. «Агропродсервіс» є елітгоспом з виробництва насіння зернових культур, на нього припадає п’ята частина цукрових буряків, які вирощують на Тернопільщині.Останнім часом активно розвиває переробну галузь. Крім існуючого комбікормового завод, компанія завершує відновлення Тернопільського м’ясокомбінату та запускає у дію завод з переробки сої.