Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині 200 балів на ЗНО отримали лише 5 абітурієнтів

Ще минулого року найвищу оцінку на тестуванні отримали 42 вступника.

зно-2016Тернопілля не є винятковим у 2016 році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Адже найбільше відмінників ЗНО у Києві – там 200 балів за результатом тестувань отримали 65 абітурієнтів. На другому місці львівські вступники – серед них 37 теж отримали 200 балів.

Проте в інших містах ситуація зовсім інша, оскільки до позначки «200» дотягнулися від 1 до 15 вступників на область.

200 балів з української мови отримали 67 абітурієнтів, з математики – 48 осіб, з англійської мови 34 людини, з історії України – 22 вступників, з хімії 200 балів отримали 27 осіб, а ще по 22 абітурієнтів найвищу оцінку отримали з історії України, німецької мови і фізики.

З інших предметів ще менше абітурієнтів отримали 200 балів. Наприклад, з іспанської мови лише одна особа, як і з географії, яка до речі четверта за популярністю у вступників.

«Якщо минулого року з української мови та математики абітурієнт міг обирати: здавати тест базового рівня чи поглиблений, то цього року тести об’єднали і тому вони стали складніші. Проте на мою думку є й інша причина, чому цього року так мало людей отримали найвищий бал – після минулорічних скандалів з Українським центром оцінювання якості освіти відбулися зміни у самій системі оцінювання», – розповів заступник директора з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти в області Юрій Шайнюк.

Тож у Тернопільській області 200 балів з української мови отримали 3 учасника зовнішнього незалежного оцінювання, 1 абітурієнт  з історії України, а ще 1 вступник отримав 200 балів з двох предметів – біології і хімії.

Світлана ВАСИЛИШИН

У зоні АТО загинув боєць із Тернопільщини

Чому тернополяни часто не можуть викликати таксі, розповіли керівники місцевих служб