Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хто насправді керує Тернопільською обласною радою?

Хто насправді керує Тернопільською обласною радою? Це стало відомо у п’ятницю і підтвердилося сьогодні…

rymarУ п’ятницю голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна анонсував для широкого загалу, що чергова сесія Тернопільської обласної ради відбудеться 21 вересня.

Це буде уже четверта сесія цього скликання. На ній буде розглядатися низка важливих питань, серед іншого – Стратегія розвитку малого та середнього підприємництва до 2020 року, кілька обласних програм, господарські питання і традиційно – зміни до бюджету на 2016 рік.

Здається, якби місцевій владі не потрібно було б вносити зміни до бюджету, то провладні чиновники ніколи б не ініціювали пленарних засідань обласної ради. Бо їм і так добре? Наприклад, програма соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік Тернопільська обласна рада так і не ухвалила, бо у депутатів були зауваження до змісту документу, але, виявляється, це формальний документ, без якого можна використовувати бюджетні кошти!

Тепер про сесію. Нагадаю, відповідно до пункту 43.1 Регламенту Тернопільської обласної ради голова облради, цитую: «Скликає сесії ради, повідомляє депутатам і доводить до відома населення інформацію про час і місце проведення сесії ради, питання, які передбачається внести на розгляд ради, веде засідання ради».

Але сталося так, що станом на вечір 6 вересня на офіційному сайті Тернопільської обласної ради немає розпорядження голови про скликання четвертої сесії Тернопільської обласної ради, однак її проведення уже анонсували низка місцевих ЗМІ, ймовірно посилаючись на слова Степана Барни, виголошені у п’ятницю.

Це дає мені можливість, як депутату обласної ради, черговий раз пересвідчитися, хто насправді керує обласною радою. І це аж ніяк не скандальний колишній «регіонал» Овчарук! А це означає, що обласна рада швидкими темпами перетворюється на структурний підрозділ ОДА, опускаючись до рівня “біло-блакитних”. А як же, місцеве самоврядування?…Чи за це вмирали на Майдані і гинуть на Донбасі?

Лариса РИМАР, депутат Тернопільської обласної ради

Поблизу Тернополя водій “шістки” збив пішохода

Тернопільський чиновник під час побачення із симпатичною жінкою попався на хабарі