Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У 1400 поліцейських Тернопільщини незабаром настане складний період – переатестація

Перевірятимуть на профпридатність правоохоронців 3 категорії: від керівників секторів, оперуповноважених до кінологів і постових.

Богомол3Упродовж 2 наступних тижнів працюватиме 5 атестаційних комісій, до яких увійшли 24 громадських активіста, які пройшли співбесіду із радником Міністра внутрішніх справ.

Окрім того до поліцейської комісії, яка контролюватиме атестацію, увійшли представники Головного управління Нацполіції в області – начальник сектору комунікації Сергій Крета, представник Нацполіції України – заступник начальника департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Борис Вежнавець і два представника від громадськості Євген Філь і Зеновій Гладчук. Тоді як головою поліцейської комісії призначили радника Міністра внутрішніх справ Михайла Апостола.

«Поліцейська комісія просить жителів області розповідати про конкретні порушення, які скоїли правоохоронці Тернопільщини займаючи посади у поліції. Свою інформацію ми перевірятимемо під час співбесіди, будуть і такі, яких ми направимо на поліграф», – зазначив начальник обласної поліції Тернопільщини Олександр Богомол.

Після скандальних призначень учасників поліцейської комісії, корективів, які внесли громадські діячі в апеляційну комісію, обидві сторони, правоохоронці й активісти, визнають – спільної згоди дійшли і перевірятимуть кожен виявлений факт порушень на посаді поліцейських.

«Ми справді досягли компромісу, які стосуються голів атестаційної комісії 3 категорії, звісно, що ми були не готові близько 2 тижнів, щоб переатестувати 1300 працівників і втратити напрацювання, які були в нас. Тому частину людей, як воно буває, звільнять, не усі пройдуть атестацію і тому ще буде більше як 400 вакантних посад» – представник Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик.

Громадські активісти сподіваються, що уже до кінця вересня поліцейська комісія прийме рішення по усіх правоохоронцях і поліцейські зможуть продовжити свою роботу.

Світлана ВАСИЛИШИН

У Тернополі продають хліб для любителів гострих відчуттів

Хто кнопкодавить за народного депутата Олега Барну?