Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільських дітей все частіше виявляють вади мовлення

Через це упродовж 2015-16 рр. в місті розширили мережу до 16 логопедичних пунктів, які працюють у дитячих садочках та школах.

logop1В управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради кажуть, що у таких пунктах працюють над виявленням, попередженням і подоланням мовних недоліків у малят та дітей шкільного віку.

Загалом в місті діє 33 дитячі садочки і 4 навчально-виховні комплекси. А в 2016 році запрацює новий дитячий садочок №3 і в уже діючих дошкільних навчальних закладах відкриють ще 12 груп.

В усіх дитячих садочках Тернополя є 51 група, в яких проводять корекційно-розвиваючу та лікувальну роботу з малюками.

Так, на Сонячному масиві у дошкільних навчальних закладах № 21,31,34 працює 11 груп для дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

Окрім того у Тернопільських навчально-виховному комплексі №28 і дошкільному закладі №27  діє 13 груп для малечі із вадами зору, з них 1 група – для повністю сліпих діток.

З дітьми, які мають порушення слуху, займаються у 3 групах дошкільного навчального закладу №2.

А от малюків із затримкою психічного розвитку тернопільські батьки можуть спробувати навчати у 3 групах дитячих садків №8 і №34.

Також у Тернополі діє 10 санаторних груп для дітей із ранніми проявами туберкульозної інфекції. Батькам потрібно звертатися у дитячі садки № 6 і №37.

Понад 2000 тернополян скуштували під час святкувань продукцію Тернопільського м’ясокомбінату

Бійця АТО із Тернопільщини побили у сусідній області