Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі мешканці житлового масиву “Канада” просять встановити світлофор

Якщо тернопільські любителі швидкої їзди не схаменуться, то їхні польоти згори і злети догори намагатимуться зупинити за допомогою світлофора.

коновальця2Мешканці житлового масиву “Канаду” на сайті Тернопільської міської ради зареєстрували петицію з проханням встановити світлофор на вулиці Коновальця навпроти магазину “Апельсин”.

“Масив “Канада” щільно забудовується новобудовами, в результаті чого велика кількість молодих сімей з дітьми проживають через дорогу від дитсадку, школи, гімназії, зупинки громадського транспорту.

Кілька років тому навпроти школи було встановлено пішохідний перехід, який намальовано неправильно (він переривається на зеленій зоні, яка в осінньо-зимовий період перетворюється на болото). Однак хочу наголосити, що він не є сигналом “СТОП” для водіїв навіть тоді, коли на початку пішохідного переходу стоять пішоходи.

Оскільки видимість при спуску автомобілів дуже погана, на перехресті біля будинку Коновальця, 15 дуже часто (без перебільшень) трапляються ДТП. У зв’язку з відсутністю регульованого переходу виникає чимала загроза для життя та здоров’я пішоходів (особливо дітей).

Просимо встановити світлофор для того, щоб діти могли безпечно переходити дорогу до школи, гімназії”. – йдеться у тексті зареєстрованої петиції.

Слід зазначити, що зауваження в авторів петиції цілком слушні, адже водії дуже часто женуть, як під час спуску згори, так і під час підйому вверх.

Щоправда, за держстандартами на дорозі з таким крутим підйомом не можна встановлювати світлофор, через що власне він відсутній і досі. Втім, якщо тернопільські любителі швидкої їзди не схаменуться, тоді розміщення світлофора на цій дорозі може стати для них неприємним сюрпризом, адже стартувати з місця під таку круту гірку буде досить непросто, особливо в осінньо-зимовий період.

 

У Тернопільській області під час риболовлі втопився молодий чоловік

Тернопіль потрапив у десятку кращих за кількістю випускників із високими результатами ЗНО