Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Торговця шпигунською технікою затримали у Тернополі

Канал незаконного постачання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вільний обіг яких обмежений чинним законодавством, ліквідовано Службою безпеки України на Тернопільщині.

shpygunЗадля особистого збагачення 32-річний житель Тернополя організував закупівлю та подальший збут «GSM- мікрофонів», що використовуються для прихованого аудіо-стеження та незаконного збору конфіденційної інформації.

Мініатюрні прилади стеження «ділок» купував у країнах Азії та контрабандно переправляли їх в Україну під виглядом різноманітних пристроїв побутового призначення.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці здійснили оперативну закупку спецзасобів, придбавши у тернополянина три датчика звуку, які правопорушник приховав від митного контролю. Аналогічні прилади вилучили силовики і під час обшуку у його помешканні.

Слідчими УСБУ в Тернопільській області зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

На Тернопільщині іще один автомобіль згорів після ДТП

У Тернополі розшукують таксиста, який поїхав на роботу і зник