Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина втратила десятки мільйонів гривень через переїзд «Мегаполісу» в Одесу

На бюджетній комісії обласної ради відверто заговорили про втрати, які несе Тернопілля від скасування реєстрації у нашому краї одного із найбільшого платника податків.

%d0%b1%d1%8e%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d1%82Близько 26 млн. грн. на рік від податку на доходи фізичних осіб і стільки ж від податку на прибуток щороку надходило в обласний бюджет Тернопілля з роботою тютюнової компанії «Мегаполіс» на території нашого краю.

«Уже 9 млн. грн. не надійшло у першому півріччі від ПДФО, а разом із земельним податком та іншими платежами, втрати бюджету складатимуть кілька десятків мільйонів гривенів», – повідомив директор департаменту фінансів Тернопільської ОДА Степан Скибиляк.

Нагадаємо, раніше обласна влада заявляла про значно менші цифри, які місцеві бюджети втратили через переїзд тютюнової кампанії в іншу область. Однак тепер потрібно шукати нові джерела фінансування для багатьох бюджетних сфер і сподіваючись на дотації з державного бюджету на Тернопіллі заговорили про усі втрачені кошти від одного із найбільших платників податків.

Представництво тютюнової компанії «Мегаполіс-Україна» з Тернопілля вигнали після акцій протесту, які влаштували громадські активісти області. Компанію звинуватили у фінансуванні терористів «ДНР» та «ЛНР», адже одним із засновників тютюнового магната в Україні є російський мільярдер Ігор Кесаєв.

Цього ж року, у травні, після хвилі протесту щодо діяльності компанії у різних містах нашої держави, «Мегаполіс-Україна» перейменували на «Тедіс-Україна».

На Тернопільщині цього року вкрали 48 автомобілів

На Тернопільщині батько вдарив сина ножем у шию