Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський чиновник під час побачення із симпатичною жінкою попався на хабарі

Головний земельник Тернопільщини прийняв запрошення симпатичної чорнявої жінки зустрітися у кафе. Але під час побачення чорнявка “підставила” посадовця, всунувши йому конверт із грішми.  

Pavlo-BodnarНещодавно тернопільські правоохоронці прозвітували про чергову гучну кримінальну справу: на хабарі попався керівник обласного Держгеокадастру Павло Боднар. Не стаючи на захист головного земельника краю, все ж у цій справі є кілька цікавих обставин, які наводять на думку: а чи справді винен Боднар?

Правда поліції

Офіційна позиція Головного управління Національної поліції в Тернопільській області однозначна: земельник узяв хабара, а значить, має бути суворо покараний.

– До Головного управління Держгеокадастру звернувся громадянин для отримання в оренду земельної ділянки площею 2 га для ведення фермерського господарства. Керівник кадастрової служби за позитивне вирішення питання зажадав «фінансової допомоги» у сумі 3 тисячі доларів. Під час отримання другої частини неправомірної вигоди 22 серпня посадовця було затримано оперативниками управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській  області спільно зі слідчими військової прокуратури Тернопільського гарнізону. Всього хабарник встиг отримати 500 доларів, – повідомили в поліції.

За даним фактом військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Дане правопорушення передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років з конфіскацією майна.

Правда земельника 

Павло Боднар вважає, що ця справа шита білими нитками.

– Потенційний претендент на земельну ділянку – мешканка Радивилова Рівненської області Наталя Міненко, клопочеться про землю ще від лютого. Йдеться про два гектари у Зборівському районі. Вже на початках жінка почала тиснути на жалість, мовляв, її б’є чоловік – показує синці на руках, сама виховує дітей тощо. З її слів, земля  потрібна для вирощування і збирання лікарських трав, які вона за вже укладеним контрактом мала поставляти до Голландії. Незважаючи на всі слізні прохання та пропозиції «віддячити», я мінімум шість разів їй відмовляв у здачі документів. Оскільки жінка не місцева, вона повинна була отримати погодження на землю від сільської ради. В іншому випадку дозволу від земельників вона не отримала б. Такі правила, і я від них відступити не міг. Коли вона до матеріалів справи долучила погодження Тростянецької сільської ради, то у мене не було правових підстав відмовити їй у наданні землі. І 22 серпня я підписав наказ про затвердження технічної документації з землеустрою та надання земельної ділянки у власність без зміни її цільового призначення, – розповів Павло Боднар.

У той самий день, за повідомленням поліції, головного земельника області взяли на хабарі.

– Того дня пані Наталія вчергове нагадала про чоловіка, який її побив, сказала, що я для неї зробив велику справу і в якості подяки запросила на вечерю. Я не одружений, а вона гарна чорнява жінка, тому й погодився. Ми зустрілися у кафе «Автопорт». Жінка зайшла, поставила на стіл документи. Серед них був конверт, де, як потім дізнався, лежали 200 доларів. Конверт одразу відсунув у сторону, грошей до рук не брав. Давно підозрював, що мене хочуть підставити, тому намагався уникати будь-яких підозрілих пакунків. Не можу зрозуміти, чому мене зробили відомим на всю Україну хабарником? Вимога хабара – це тоді, коли ти мені дав гроші, а я тобі зроблю те то й те. В даному випадку справу зроблено, документи підписано, земля вже у власності, – зазначив пан Боднар.

Правоохоронці повідомили, що спіймали Павла Боднара, коли той отримував другу частину хабара.

– Не знаю, звідкіля взялися ще 300 доларів? Жодних грошей не брав, хоча жінка намагалася нещодавно їх дати. Скажімо, коли я був на лікарняному, йшов з поліклініки до зупинки на вулиці Острозького, Міненко побачила мене і стала хапати за руку та на всю вулицю кричати: «Скільки я тобі маю дати?» Зі сторони це виглядало смішно: дві жінки не можуть поділити чоловіка, адже в той момент я йшов зі своєю дівчиною, – пригадує Павло Петрович.

 

Джерело: Тижневик “Номер один”

Хто насправді керує Тернопільською обласною радою?

У Тернополі обласна влада провокує театральний скандал