Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка хоче заборонити церквам користуватися гучномовцями під час Богослужіння

Петицію про заборону церквам проводити ранкову службу у гучномовці розмітили на сайті Тернопільської міської ради.

церква1Автор петиції Юлія Ніколенко наголошує, що таке гучне проведення Богослужіння є некоректним щодо представників різних релігій.

В приклад пані Юлія розповіла про недільні Служби Божі, які відбуваються у церкві, розташованій на вул. Новий Світ, навпроти школи №2.

Адже там, як стверджує автор петиції, щонеділі через гучномовці транслюють Богослужіння уже з 8:00.

А це порушує статтю 182 кодексу про адміністративні правопорушення в Україні, згідно якої у вихідні, неробочі та святкові дні цілодобово забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, що порушують спокій громадян у їхніх житлових будинках, переконана Юлія Ніколенко.

«Жителі будинків що розташовані поруч не мають можливості у вихідні відпочити. Є люди які приходять З НІЧНОЇ зміни і змушені прокидатись разом зі службою. Громадяни Тернополя, давайте поважати право на спокій і тишу один одного, тим більше у відведені для цього законом дні! Прохання заборонити проводити церковну службу через гучномовці у Тернополі», – пише автор у розміщеній петиції.

Поки що ідею Юлії Ніколенко підтримав 31 тернополянин із 300 необхідних. Петиція зареєстрована 1 вересня, тож на голосування жителі міста мають ще 29 днів.

У Тернополі водій тролейбуса повіз пасажирів на червоний сигнал світлофора

У Тернополі на тиждень перекриють одну з центральних вулиць