Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Таксиста-наркомана зупинили патрульні Тернополя

Хоч таксист відмовився проходити медичний огляд, патрульні поліцейські запевняють, що у водія були всі ознаки вживання амфетаміну.

img_0065Подія трапилася біля закладу швидкого харчування «Chicken HUT», на перехресті вулиць Шептицького і Січових Стрільців.

Тернопільські патрульні розповіли, що водій був в той час на роботі і віз пасажира. Поліцейські не сумніваються, що водій був під дією наркотиків. І хоч водій відмовився від медичного огляду, припускають, що вживав таксист саме амфетамін.

«Звужені зіниці, нерозбірлива швидка мова, яка зазвичай буває при вживанні амфетаміну, людина була у піднесеному настрою, мала тремор рук та поведінку, яка не відповідає обстановці, характерна для осіб, які вживають наркотичні засоби. Ми склали адмінпротоколи на водіях при свідках і всі деталі поведінки та стану водія написали у документ», – розповів заступник командира батальйону Управління патрульної служби Тернополя Іван Спридонюк.

Разом із представниками Державної служби України з безпеки на транспорті патрульні поліцейські Тернополя провели 52 рейди, у яких виявили у Тернополі 17 водіїв громадського транспорту без дозвільних документів на перевезення.

А щонайменше у 3 випадках упродовж останніх півроку таксистів зупиняли у стані алкогольного сп’яніння. От наприклад, 13 серпня патрульні зупинили водія таксі, яким п’яним їхав із пасажирами з Дальнього пляжу.

«Його зупинив патрульний, попередній показник був 2,18 проміле, що перевищує норму майже в 11 разів, а в медзакладі показник був 1,98 – в 10 разів вищий за норму. Ну він віз своїх друзів, які теж перебували у стані алкогольного сп’яніння», – додав Іван Спридонюк.

Також часто тернопільські перевізники не стежать за технічним станом транспорту, порушують правила дорожнього руху, попри відповідальність за пасажирів.

Світлана ВАСИЛИШИН

 

Нова поліція уже оштрафувала тернопільських водіїв на 3,8 млн. гривень

На Тернопільщині цукровий завод отруїв воду у річці Тайна