Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Правила переходу дороги тернополяни сприймають несерйозно

Часто тернополяни відмовляються називати своє ім’я патрульним, після порушення Правил дорожнього руху для пішоходів.

%d0%bf%d1%96%d1%88%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b8Лише за місячник безпеки дорожнього руху, який патрульні провели нещодавно, понад два десятки тернополян доправили у відділок поліції для встановлення особи та місця проживання, оскільки люди відмовлялися співпрацювати при винесенні постанови про неправильний перехід дороги. У таких випадках громадяни втрачають час, адже їх можуть затримати на 3 год., щоб встановити особу.

Загалом, за останні півроку до відповідальності за неправильний перехід дороги притягнули понад 100 тернополян притягнули до відповідальності за неправильний перехід дороги. Якщо пішохід у тверезому стані – штраф буде 51 грн., а якщо людина буде на підпитку – 136 грн.

«Був у нас один випадок, коли на бул. Т. Шевченка пішохід вирішив перевірити реакцію патрульних , які там патрулювали і перейшов на заборонений сигнал світлофора. Особа сам призналася, що справді вживала алкоголь, але вирішила перевірити, як працюють поліцейські», – розповів заступник командира батальйону Управління патрульної поліції в Тернополі Іван Спридонюк.

Патрульні поліцейські кажуть, згідно чинного законодавства пішоходи мають право переходити проїжджу частину поза пішохідним переходом, якщо пішохідного переходу у зоні видимості немає, а також, якщо проїжджа частина має менше трьох смуг для проїзду у кожному напрямку. Але таких автомагістралей у нашому місті немає, а пішохідні переходи в нас розміщені кожних 20-30 м.

Та все ж є дороги, які тернополяни рідко переходять без порушень Правил дорожнього руху. Найбільш проблемним патрульні називають автошлях на вул. Живова, а саме ділянку навпроти автовокзалу.

Світлана ВАСИЛИШИН

У Тернополі на кілька метрів в глибину розрили вулицю Шашкевича

Крадену київську “Мазду” знайшли у Тернополі на парковці