Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Посадовці кажуть, що два кілограми ртуті не несуть загрози для мешканців тернопільського будинку

Жодної загрози для життя мешканців багатоповерхівки, в підвалі якої знайшли ртуть, — немає. Про це повідомив начальник Управління цивільного захисту населення Ігор Лівінський.

%d1%80%d1%82%d1%83%d1%82%d1%8c1«Ситуація повністю під контролем. Рятувальники провели механічний збір  розлитої металевої ртуті та здійснили демеркуризацію приміщень підвалу. На даний момент вхід у підвал зачинений та опечатаний. Тернополяни, які проживають у цьому будинку, можуть бути спокійними — їхньому життю і здоров’ю нічого не загрожує. До того ж сам вхід у підвал відокремлений від сходової клітки під’їзду. Контроль за рівнем гранично допустимої концентрації та якістю проведення демеркуризації ртуті  в приміщенні підвалу будинку надалі здійснюватиме Тернопільська міська санітарно-епідеміологічна станція», — коментує Ігор Лівінський.

Нагадаємо, у підвалі 9-ти поверхового житлового будинку на бульварі С. Петлюри в Тернополі 8 вересня працівники ЖЕКу виявили сумку, в якій знаходилися ємності із  речовиною схожою на ртуть. Прибувши на місце події працівники рятувального відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління встановили, що на причепі трактора разом із сміттям у старій сумці знаходиться дві ємкості із ртуттю. Виявили й осередки  розливу ртуті, у вигляді дрібних крапель, у приміщенні підвалу.

Рятувальники провели механічний збір  розлитої металевої ртуті та демеркуризацію приміщень підвалу. Всього зібрали та передали представникам міської ради, для подальшої утилізації понад два кілограми металевої ртуті.

Загалом рятувальники до роботи залучили 12 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки, а також спеціальний автомобіль хімічного захисту.

 

Біля Надставної церкви вантажівка з екскаватором на кузові порвала тролейбусну лінію

У Зарваниці проведуть всеукраїнське військове паломництво