Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині 18-річний шахрай видурив у пенсіонерів гроші за новою схемою

Четверо стареньких жительок села Кокорів Кременецького району звернулися до поліції з заявою, що стали жертвами шахрайства.

шахрай1Пенсіонерок обдурили працівники страхової компанії, повідомляють правоохоронці.

Поліцейські встановили, що двоє невідомих, представившись працівниками страхової компанії, нав’язували свої послуги жителькам села. Цинічні зловмисники спеціально обирали для афери одиноких літніх жінок, які проживали у власних будинках.

Лише декілька годин знадобилися поліцейським, щоб встановити особи шахраїв – ними виявилися 26-річна та 18-річний жителі обласного центру. Наразі правоохоронці задокументували ще декілька заяв за фактом даного злочину.

Шахраї уміло переконували постраждалих застрахувати своє житло в їхній фірмі та одразу на місці пропонували скласти договір. Вказували  до сплати суму  на кількасот гривень більше ніж було обумовлено в договорі а різницю клали собі в кишеню.

Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність, адже за фактом злочинного діяння відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 190 КК України – шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

Для того щоб не стати жертвою подібного злочину правоохоронці радять громадянам не вестися на спроби нав’язати підозрілі товари або послуги, завжди перевіряти чи продавці насправді ті, за кого себе видають. Найпростіший спосіб перевірити це – зателефонувати на гарячу лінію компанії чи установи і уточнити там всі деталі.

У випадках коли покупка чи інша фінансова оборудка  потребує підписання договору, необхідно уважно його прочитати, щоб уникнути шахрайства.

Відомий тернопільський письменник і журналіст потребує допомоги на лікування

На Тернопільщині виник скандал через “виховні” постріли у дітей із Донеччини (ВІДЕО)