Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині шукають роботу для майже 900 колишніх учасників АТО

У центрах зайнятості Тернопільщини здійснюють пошук роботи для 873 колишніх учасників АТО.

robota5У місцевих центрах зайнятості Тернопільщини впродовж січня-серпня поточного року зереєстрували 1268 безробітних демобілізованих учасників АТО, з яких 34  –  інваліди. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

«До таких людей фахівці центрів зайнятості відносяться з особливою увагою, враховуючи соціальні, емоційні, психологічні аспекти. Усім надаються інформаційні та консультаційні послуги. Також колишнім воїнам пропонують започаткувати власну справу, тимчасову зайнятість, професійне навчання чи перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття», – розповідає директор ОЦЗ.

Загалом цьогоріч вже працевлаштовано 176 демобілізованих військових, з них 20 – отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 68 – повернулись на військову службу за контрактом, 43 – проходили професійне навчання, 32 – працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

За станом на 1 вересня ц.р. для 873-х колишніх учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи.

Бойовики ДНР стріляють набоями, які виготовлені у Тернополі?

Журналісти газети “Свобода” пікетують Тернопільську обласну раду