Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині хочуть збудувати теплову електростанцію на торфі

Теплову електростанцію на торфі, аналогів якій немає в Україні, планують збудувати у Шумському районі.

holovatiukНа одній із колегій Тернопільської обласної державної адміністрації посадовці обговорили проблему виникнення стихійних пожеж. Найгостріше питання стоїть у Шумському районі, де постійно горять місцеві торфовища, пише “Репортер”.

Представники служби надзвичайних ситуацій звернулися до керівництва Шумського району, щоб адміністрація знайшла гроші для здійснення заходів по підняттю рівня води. Це дозволить уникнути або звести до мінімуму самозагоряння торфовищ в літню пору.  У відповідь голова Шумської РДА Юрій Головатюк (на фото) заявив, що цього робити не планує, мовляв, місцеві торфовища приглянулися інвестору, який готовий вкладати значні кошти у їх розробку.

На сьогодні Шумський торфобрикетний заводу, який входить у структуру державного підприємства «Поділляторф», – це фактично «лежаче» підприємство з напівзруйнованими будівлями і майже без засобів для виготовлення торфобрикетів.

Однак його привабливість в іншому – поблизу Шумського торфобрикетного заводу знаходиться велике родовище торфу – 94,4 га, обліковане за державним підприємством «Поділляторф». Саме на це родовище націлилися вітчизняні інвестори. Наразі вони готові вкласти гроші в оновлення основних засобів Шумського заводу або ж побудувати новий торфобрикетний завод. Більше того, при підтвердженні наявності запасів, інвестори готові на базі Шумського торфового родовища збудувати теплову електростанцію на торфі, аналогів якої немає в Україні.

Нагадаємо, що свого часу Шумським торфобрикетним заводом цікавилися і польські, і німецькі інвестори, але вкладати кошти в державне підприємство в рамках чинного українського законодавства досить складно і ті вийшли з переговорного процесу.

На Тернопільщині ключі від квартир отримали сім’ї двох загиблих працівників поліції

У Кременці необережний мисливець отримав поранення