Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині таки вдалося провести одну реформу – спортивну

Рішення про створення обласних ДЮСШ із зимових та літніх видів спорту прийняли вчора на сесії Тернопільської обласної ради.
oblrada111Це означає, що із семи ДЮСШ, власниками яких є громадські організації, усім тренерам буде запропоновано перейти у нові спортивні установи, що дозволить забезпечувати гідне фінансування спортивної галузі.

Детальніше про цю реформу у соціальних мережах розповів начальника управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур.

“Дякую депутатам обласної ради, які підтримали наш спільний проект рішення – створення обласних ДЮСШ з літніх і з зимових видів спорту.

Якщо коротко то це той оптимальний крок, який ми мали зробити виходячи з бюджетних, правових та організаційних реалій.

Роз’ясню – з семи ДЮСШ, власниками та засновниками яких є громадські організації ми запропонуєм всім тренерам перейти у нові школи, це дозволить нам дофінансувати в цьому році, оскільки ми доотримаємо, згідно сьогоднішнього рішення необхідні для цього кошти, а також захистимо статтю “заробітна плата” у тренерів та працівників.

Далі сподіватимусь на ефективну діяльність робочої групи, створеної облрадою та ОДА з питання інвентаризації майна спортивних шкіл області. Сподіваюсь вдасться знайти порозуміння з керівництвом громадських організацій і вони передадуть спортивні об’єкти та інвентар у наші школи і колективи.

Управління спорту готувало таку оптимізацію видатків чи реформу управління впродовж всього 2015 і 2016 років, адже ми розуміли, що кошти, які раніше приходили з Києва від Фонду соцстраху на приватні школи закінчились у 2014 і нам треба шукати кошти в обласному бюджеті, щоби утримувати тренерсько – викладацький склад та спортивні бази.

Звісно, більшість людей, що працюють в системі спорту розуміють складність роботи і погану матеріальну базу ДЮСШ в обласних школах, і підтримують нас у прагненні врятувати тренерів і їх вихованців від припинення тренувального процесу і втрату інерції у підготовці спортсменів – майбутніх чемпіонів країни, Європи, світу і Олімпійських Ігор.

Однак керівники громадських організацій вийшли з сесійної зали розчарованими – їм доведеться віддати майно та інвентар з приватної власності у комунальну, а отже вони втратять ці важелі впливу. Плюс особисті амбіції людей, що десятиліттями працювати в одних реаліях законів та фінансування заважають їм погодитись з тим, що “совка” уже не буде”. – написав Віктор Мацикур на своїй сторінці у Фейсбуці.

Український профі-бокс: Усик, Ломаченко і хто за ними

Начальника Тернопільської обласної поліції переведуть на нижчу посаду?