Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині дорогами Пінзеля проїдуться на ретро-автомобілях

Сьоме міжнародне туристичне ралі історичних автомобілів “Золота Підкова 2016 — Дорогами Пінзеля” цьогоріч у Тернопільській області відбудеться 7-9 жовтня.

retro-avtoОрганізовує даний захід Львівський клуб шанувальників старожитніх автомобілів АФК “ЗАЗ-Козак” разом з тернопільський клубом “Ретро-Кортеж”, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Головна умова щодо участі у конкурсі — наявність історичного автомобіля, якому не менше 35 років.

Очікується, що участь у ралі візьмуть близько 50 історичних автомобілів та близько 100 учасників з України, Польщі, Німеччини, Литви та Білорусі. Зголосилися вже місцеві колекціонери з містечок Кременець та Збараж», — розповідає віце-президент ГО «Авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК» Роман Фернеза.

У програмі ралі: 8 жовтня (субота) — туристичний пробіг за маршрутом Тернопіль-Микулинці-Підзамочок – Бучач – Рукомиш – Теребовля – Тернопіль. Загалом учасники подолають 164 кілометрів дороги.

9 жовтня (неділя) — виставка авто та конкурс ретро-моди та автомобільної елеганції на театральному майдані Тернополя.

У кожному з міст проводитиметься виставка авто та екскурсійна програма.

Зокрема, екскурсійна програма містить: огляд замку в містечку Микулинці, огляд костелу та замку в селі Підзамочок. Екскурсія містом та місцями, що пов’язані з Пінзелем. Відвідини села Рукомиш, де розташована церква XVI ст., печерний монастир, джерело. А також екскурсія містом Теребовля.

Озброєний тернополянин зачинився в квартирі з малолітнім сином

Тернопільські патрульні зловили п’яного водія, який втікав від них на “Мерседесі”