Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині вірянам Московського Патріархату поміняють керівника?

У соцмережах повідомляють про можливу зміну керівництва Тернопільської єпархії УПЦ МП.

mp2У зв’язку із «незадовільною» роботою нинішнього очільника єпархії митрополита Сергія (Генсицького), за останні три роки каденції якого з Московського патріархату до Київського перейшло більше десяти парафій, головним від московського патріарха Гундяєва на Тернопільщині призначать єпископа Серафима (Залізницького), котрий зараз є ректором Почаївської духовної семінарії, пише “За Збручем”.

В послужному списку нового «протеже» патріарха Кирила Гундяєва – керівництво Сєвєродонецькою єпархією УПЦ МП та Свято-Успенська Святогірська лавра, що на Донеччині. З 2007 року до останнього часу був настоятелем церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці у Москві (район Лефортово).

Мотиви такої кадрової «рокіровки» цілком очевидні, оскільки митрополита Сергія ще з 90-х сприймають у Москві «неблагонадійним», адже в 1992-му владика разом з нинішнім патріархом УПЦ КП Філаретом підписав прохання про автокефалію українського православ’я. Єпископ Серафим же навпаки – в московській церкві вважається одним з найбільш ортодоксальних проповідників, та, на думку авторів повідомлення, «краще володіє методами роботи КДБ-РПЦ».

mp1

Прокуратура з’ясовує що сталося з автомобілем, який перебував на балансі Тернопільської ОДА

Ліга Чемпіонів: Київське “Динамо” здобуло нічию у матчі з турецьким “Бешикташем” (ВІДЕО)