Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині вироблятимуть власні продукти з сої

Виготовляти кінцевий продукт та збільшувати додану вартість – головні постулати, що дозволяють оживляти економіку України та перетворюють нашу державу з сировинного придатка в постачальника продукту.

sojaТак вважають в компанії “Агропродсервіс”, яка нещодавно запустила роботу нового заводу з переробки сої.

На заводі перероблятимуть 35 тисяч тонн сої на рік, з якої виготовлятимуть нерафіновану соєву олію (3,5 тис.тонн в рік) і макуху (30 тис.тонн в рік).

Нерафінована соєва олія буде реалізовуватися на внутрішньому та зарубіжних ринках. Із загальної кількості виробленої на заводі макухи 20% залишатиметься для власних потреб компанії «Агропродсервіс», решта – для реалізації споживачам.

Як відомо, соєва нерафінована олія не містить холестерину і багата насиченими і ненасиченими жирними кислотами, має підвищену засвоюваність білка. Її висока енергетична цінність досягається за рахунок процесів, які відбуваються при екструдуванні, а саме – розриву жирових клітин, що підвищує доступність травних ферментів до олії. Метод екструдії дозволяє також нейтралізувати усі шкідливі речовини у зернах сої, яке переробляється.

Макуха (продукт при виробництві олії) – є джерелом вуглеводів і цінних білків, добре збалансованого за амінокислотами. Має високий вміст протеїну (44-45%) та низький – жиру (8%). У макусі багатий набір мінеральних речовин. Використання макухи дозволяє складати високоенергетичні раціони годівлі тварин без застосування дорогих жирів.

Уведення в дію заводу з переробки сої у компанії «Агропродсервіс» дасть поштовх для подальшого розвитку тваринництва в області. Господарства матимуть змогу розширяти площі посіву сої і гарантований збут урожаю для  переробки на вигідних умовах.

На Тернопільщині у лісосмузі знайшли тіло загиблого таксиста

У Тернополі за півмільярда відремонтують Старий замок