Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вийти заміж під “Марш Мендельсона” стало вдвічі дорожче

Зареєструвати шлюб або народження дитини у Тернопільському РАЦСі можна за тим самим тарифом, що й був.

zagsПодорожчали лише додаткові послуги, – розповідають у головному територіальному управлінні юстиції з питань державної реєстрації. Ціна урочистих обрядів зросла майже удвічі, пише “За Збручем”.

Свідоцтво про народження дитини і далі можна отримати безкоштовно, але урочистий обряд вартуватиме 300 гривень. Вартість реєстрації шлюбу – 85 копійок, поки що тариф залишиться незмінним. А за «Марш Мендельсона» доведеться віддати 300 гривень, «жива» музика вартуватиме 450 гривень.

«У засобах масової інформації поширилося багато неправдивої інформації про те, що нібито подорожчала державна реєстрація шлюбу. Ця інформація не є вірною, оскільки зросла вартість лише додаткових послуг, які не є обов’язковими. Відтак свідоцтво про народження дитини, як і раніше можна отримати безпосередньо у пологових будинках. Проте, якщо батьки мають бажання провести урочистості, доведеться заплатити триста гривень. Аналогічна ситуація і з реєстрацією шлюбу. Подорожчали лише додаткові послуги. Раніше за «Марш Мендельсона» треба було заплатити 150 гривень, нині ціна – 300 гривень. Використання «живої» музики – 450 гривень. А урочисте святкування золотого чи срібного весілля коштуватиме 500 гривень у будні. На вихідних ціна більша удвічі. Загалом з вартістю послуг можна ознайомитися на інформаційних стендах у відділі державної реєстрації актів цивільного стану або ж на сайті управління», – розповідає заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Ольга Чепурна.

Перелік необхідних документів для реєстрації шлюбу також не змінився. Щоб одружитися, необхідно мати паспорт. Щоб зареєструвати народження дитини, треба принести свідоцтво з пологового будинку і документи батьків.

Поблизу Тернополя виявили схованку з боєприпасами

Скандальний політик з Тернопільщини, якого розшукують, планував втекти на Кубу