Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Андрій Стукало: Для мене важливо залишатися вірним і після виборів

«Залишатися вірним і після виборів – це покликання тих, хто по-справжньому прагне змінити життя людей, які тобі довірилися і за тебе проголосували»,  – вважає тернопільський громадський діяч і політик Андрій Стукало.

4Минув рік після місцевих виборів, але в Тернополі залишаються округи, де через зміни у виборчому законодавстві, досі немає господаря, представника жителів районів у Тернопільській міській раді.

Ми поцікавилися, як це впливає на життя тернополян і чи є такі кандидати у депутати, які не пройшли у міську раду, але їхня діяльність не обмежилася передвиборчими обіцянками.

Нас здивувало, коли ми знайшли і таких, яких більшістю на окрузі люди підтримали, але через рейтинг партії вони не стали депутатами Тернопільської міської ради. Та попри це, уже впродовж року після виборів, у нас є колишні кандидати у депутати, які до сьогодні підтримують своїх виборців і на ділі змінюють життя навіть у невеликих округах.

1Одним з таких людей є громадський діяч, помічник депутата міської ради Тернополя Романа Навроцького Андрій Стукало. Вже майже рік чоловік допомагає людям відновлювати прибудинкові території, дахи будинків та двері у під’їздах, усе чого тернополяни не могли домогтися від обслуговуючих підприємств, які лише роками брали кошти, але не надавали якісних послуг. Окрім того, громадський діяч допомагає жителям округу із зверненнями у міські управління.

2«Сьогодні найболючішим питанням є дороги навколо будинків на вул. Довженка,1,3,7,9, на вул. Героїв Крут,5,7 – людям набридло чекати, поки на них звернуть увагу, вони звертаються до мене. Але єдиним виходом з цієї ситуації є не лінуватися, а записувати будинки у списки капітальних ремонтів, домагатися роботи обслуговуючих підприємств. От наприклад на вул. Лесі Українки,18 управління ЖКГ зобов’язало таке підприємство зробити поточний ремонт до 15 вересня», – пояснив Андрій Стукало.

Окрім того, громадський діяч стежить і за вирішенням інших проблем округу, намагається на юридичному рівні зобов’язати усі служби виконувати свої обов’язки перед людьми.

3«Я брав участь у мітингах, акціях протесту, мене обурювало як живуть тернополяни і в 2010 році я вступив у партію ВО «Свобода», бо розумів: проблеми нашої країни, міста потрібно вирішувати у політичній площині. Тоді мою громадську діяльність підтримали однодумці, я побачив, що таке братерство і що потрібно продовжувати боротьбу, ламати ще радянські стереотипи у ролі кожного у житті країни», – пригадав тернополянин Андрій Стукало.

Але до участі у місцевих виборах Андрія підштовхнули трагічні та переламні події на Майдані. Здобувши юридичну освіту та працюючи  судовим розпорядником в Апеляційному суді Тернопільської області, Андрій Стукало виходив на тернопільський Театральний майдан, а згодом все частіше їхав на столичний Майдан, охороняв КМДА, брав участь у подіях на вулиці Інституцькій.

6«Коли ти приїжджаєш на Майдан, а люди роздають один одному протигази, казки, щити, йдуть на «Беркут» і, затуляючи собою, рятують поранених – це стимулює пригадати, якого ти роду і чого ти живеш на дарованій Богом землі, ти більше не можеш терпіти корупцію, яка поглинає твоє рідне місто, як і всю державу. Тоді ти бачиш, як народ стає єдиним і пліч-о-пліч бореться з тобою», – розповів Андрій Стукало.

На місцевих виборах тернополяни, які проживають на виборчому окрузі №25, що на Східному масиві, вибрали своїм представником у міській раді Андрія Стукала – він переміг з результатом 598 голосів, тоді як Володимир Кузів від «Об’єднання «Самопоміч» отримав 334 голосів «За», Ігор Вонс від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – 220. Однак, через нове виборче законодавство, вибір тернополян означає менше ніж рейтингове місце у партії.

«Я досягнув свого, тому що виборці на 25 окрузі захотіли змін, повірили мені і до сьогодні, хоч минув рік, розуміють, що можна звернутися до мене і я зроблю усе, що в моїх силах, щоб допомогти їм», – каже Андрій Стукало.

Але громадський діяч не обмежується єдиним округом і намагається підтримувати ініціативи, які стосуються всього Тернополя. Зокрема, у планах Андрія Стукала допомагати онкохворим дітям. Також є й ряд інших задумів, які активний тернополянин планує втілювати найближчим часом.

Чому Олександр Башта не любить тернопільських журналістів? (ВІДЕО)

У Тернополі недобудована школа стала наркопритоном для підлітків