Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Після відставки тренера ФК “Тернопіль” потрапив у ще один сепаратистський скандал

Муніципальний футбольний клуб Тернопіль у цьому сезоні є одним із найголовніших ньоюзмейкерів у футбольній Україні. І це не лише через низькі результати та ризик вилетіти у Другу лігу.

gevlychПерш за все ФК Тернопіль прикув до себе увагу через скандального тренера Івана Марущака та гравців, яких уже колишній наставник Тернополя привіз із собою у файне місто.

Нещодавно Івана Марущака таки звільнили з ФК Тернопіль. Керівництво Тернополя уже розпочало шукати нового наставника, оголосивши конкурс на вакантну посаду. А поки ж діями футболістів керує директор клубу Василь Матвійків.

Разом із Марущаком з Тернополя пішли і кілька гравців, які не захотіли залишатися у команді без свого наставника. Один із них — талановитий захисник Владислав Гевлич уже офіційно повернувся до окупованого Криму, де виступатиме за ФК Севастополь. Власне з Криму до Тернополя кілька місяців тому Гевлич і приїхав. Там він виступав за СКЧФ. Уже тоді у пресі розгорівся скандал, адже футболіст з Криму приїхав грати у Тернопіль — одне з найпатріотичніших міст України.

gevlych1

Але цікавий навіть не сам факт переїзду Гевлича до рідного Севастополя. На офіційному сайті ФК Севастополь уже оголосили про повернення свого молодого таланта. На тому ж сайті вказано, що з 2014 року Владислав Гевлич має РОСІЙСЬКЕ громадянство! Якщо вірити даним севастопольського сайту, то за ФК Тернопіль впродовж усього часу грав футболіст з російським паспортом! Можемо допустити, що у футболіста є одразу два паспорти, але подвійне громадянство теж заборонене в Україні. Цікаво, що на сайті Професійної футбольної ліги Владислав Гевлич є громадянином України. І без українського паспорта гравця б ніяк не зареєстрували за тернопільську команду.

Звичайно, зараз усе можна звалити на Івана Марущака. Але куди дивилося керівництво муніципального клубу, коли укладало контракт із громадянином Росії? Пригадаємо, що почесним президентом ФК Тернопіль є свободівець та мер міста Сергій Надал. Чи було відомо йому, що за його команду виступає громадянин країни-агресора? Питання виникають і до Професійної футбольної ліги, яка зареєструвала цього гравця за ФК Тернопіль…

Джерело: Віктор Воронцов, “Спорт Тернопільщини”

Представники ОБСЄ зацікавилися конфліктом довкола тернопільської газети “Свобода”

Тернопільський нардеп пройшов через “коридор ганьби”, що потрапити на “Інтер”