Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скандальний політик з Тернопільщини, якого розшукують, планував втекти на Кубу

У Панамі таки затримали колишнього главу Державного агентства інвестицій, уродженця Тернопільщини Владислава Каськіва.

%d0%ba%d0%b0%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%96%d0%b22Екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів планував втекти на Кубу.

Про це розповів заступник генпрокурора Євген Єнін на брифінгу у Києві в четвер, пише “Українська правда”. 

“Останніми днями було зафіксовано спробу Каськіва купити квиток на Кубу, але у встановлений момент він не з’явивися на посадку, де його чекали представники спецсслужб”, – сказав Єнін.

Заступник Луценка пояснив, що після того, як Каськів “зухвало хизувався селфі з поліцейським у Панамі”, українська сторона попросила панамську владу посилити нагляд за ним і пізніше передала клопотання про тимчасовий арешт.

В ніч на 8 вересня Каськіва затримали.

“Наразі ми чекаємо офіційного підтвердження факту затримання Каськіва а також обставини спецоперації каналами Інтерполу. Через різницю в часі інформацію ми отримаємо щонайменше сьогодні пізно ввечері”, – пояснив Єнін.

У ГПУ також зазначають, що Каськів “збрехав щонайменше тричі”.

За словами Єніна те, що він знаходився в Панамі з туристичною метою, не відповідає дійсності, оскільки панамська влада підтвердила, що Каськів просив оформлення посвідки на проживання.

“Після невдалої спроби покинути Панаму через кордон з Коста-Рікою, в нього було відібрано документ, який підтверджував перебування в Панамі”, – сказав заступник Луценка.

“Більше того він збрехав, коли сказав, що в панамських міграціних органах до нього немає ніяких питань. Він не зявився на виклик до міграційної служби, прислав свого представника. У разі повторної нез’яви на це запрошення йому загрожувала би кримінальна відповідальність за порушення міграційного законодавства”, – зазначив Єнін.

“І втретє він збрехав коли сказав, що в українського слідства немає до нього жодних питань, і що з ним ніхто не намагався зв’язатися”, – додав він.

За словами Єніна, протягом 48 годин має відбутися судове слухання в справі, де визначиться, яким чином відбуватиметься екстрадиція. У разі його згоди на добровільну видачу, екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою.

У разі відмови Каськіва від добровільної видачі, за законодавством Панами застосовуватиметься довша процедура, Каськів матиме 60 днів для захисту своїх інтересів та подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України.

В ГПУ зазначають, що найтяжча стаття, за якою підозрюється Каськів, передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Вийти заміж під “Марш Мендельсона” стало вдвічі дорожче

На Тернопільщині археологи виявили загадкове давньоруське поховання (ФОТО)