Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутати Тернопільської облради призначили нового редактора газети “Свобода”

Головним редактором комунальної обласної газети “Свобода” призначено Віктора Уніята.

img_0155Відповідне рішення сьогодні, 22 вересня, під час сесії облради прийняли депутати. За проголосували 40 обранців, тоді як для прийняття рішення достатньо 34 голосів.

Чимало депутатів і навіть заступник голови обласної ради не підтримали методи, якими влада Тернопільщини вирішила розпорядитися посадою головного редактора газети “Свобода”.

Адже голова Тернопільської ОДА ще в квітні прийняв рішення про вихід із числа засновників видання. А 31 травня таке рішення прийняли і в обласній раді, чим розпочали процес роздержавлення видання.

Проте сьогодні обласна влада згадує про кошти на утримання газети, виділенні з казни краю ще на початку 2016 року і все ж хизується правами на вирішення кадрових питань у виданні.

«Шановні присутні, питання уже вирішено. Мені дуже шкода, що мій товариш, цей історик, уже погодився на це призначення, бо це дуже негативний крок. Я щиро співчуваю пану Віктору і «Самопоміч» не буде підтримувати цього рішення, тому що це в корінь неправильно», – заявив перед голосуванням заступник голови обласної ради Любомир Крупа.

Нагадаємо, трудовий колектив виступав проти призначення Віктора Уніята на посаду головного редактора, а й не здогадувався, оскільки журналістів не попередили про призначення нового керівництва. До того ж, працівники видання вважають, що обласна влада, з початком процесу роздержавлення газети, позбулася такого права.

img_0158«Важко говорити, тому що ніколи б не міг подумати, що в такому демократичному суспільстві може бути таке свавілля, таке єзуїтське представлення нового керівника увити не міг. Я знаю Віктора Уніата як краєзнавця. Але, вибачте, яку місію він може нести у виданні, чому він дав згоду?», – обурився колишній головний редактор газети “Свобода”, а тепер заступник редактора Михайло Лисевич.

У свою чергу Віктор Уніят не був багатослівним, коли депутати обласної ради попросили його виступити. А разом з тим, не окреслив жодних конкретних напрямків роботи на посаді головного редактора.

«Чесно кажучи, я тільки вчора прийняв для себе рішення погодитися бути редактором газети Свобода. Для мене це було дуже нелегко. Якщо ми не спрацюємося з колективом, я готовий скласти свої повноваження. Але хотілося б, щоб видання було більш аналітичнішим, щоб були нові рубрики, будемо намагатися це робити», – зазначив Віктор Уніят.

Додамо, до активного голосування проти Михайла Лисевича і за кандидатуру Віктора Уніята депутатів обалсної ради підштовхнуло те, що на виконуючого обов’язки редактора газети “Свобода” Михайла Лисевича призначив ставленик Януковича Валентин Хоптян, як голова ОДА та виконуючий обов’язки голови обласної ради Сергій Тарашевський.

Працівники газети, які сьогодні пікетували облраду, уже заявили, що будуть оскаржувати це рішення у судовому порядку.

 

Пряма трансляція сесії Тернопільської облради завершилася конфузом

Прокурор області вразив тернопільського депутата своєю реакцією на земельні питання