Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Випускники шкіл масово поступають на ІТ-спеціальності

Близько 6 100 заяв надійшло від абітурієнтів у Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя.

itУ 2016 році найпопулярнішими спеціальностями у нашому національному технічному вузі є «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» та «Прикладна механіка».

Решту спеціальностей, які пропонують здобути у технічному університеті, мають майже однакову популярність у вступників, адже на інші факультети вони подали рівну кількість заяв.

Однак державне замовлення у вузі цього року скоротили з 366 до 341 місця. А через невчасну подачу оригіналів документів і відмову абітурієнтів долати великі відстані, щоб навчатися на пільгових умовах у Тернополі, кількість зарезервованих місць зменшилася ще до 313.

«У випадку такої складної кампанії це ще невелика втрата. Водночас в нас є недобори по підприємництву, біржовій діяльності, маркетингу, метрології. В нас це нові спеціальності, але в них високі прохідні бали, відповідно вступники поосідали у провідних вузах країни», – розповів відповідальний секретар Тернопільського національного технічного університету ім. І Пулюя Володимир Кобельник.

На платне навчання абітурієнтів набиратимуть ще до 12 серпня, кажуть у вузі.

Світлана ВАСИЛИШИН

У Бучацькому районі дитина впала у каструлю з окропом

У тернопільському економічному університеті популярна… психологія