Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі черговий будівельний  скандал – цього разу бунтують проти дитячого садка

Територію на вул. Юності, 9, яку віддали у розпорядження садочку, хочуть обгородити.

екскаваторПішохідну доріжку обіцяють облаштувати за кілька метрів, проте мешканці будинків на вул Карпенка переживають, аби на її місці не побудували багатоповерхівку.

Будівля на вул. Юності, 9 раніше була садочком. Потім її передали у розпорядження ТНЕУ, і лише зараз знову облаштовують садочок, пише “20 хвилин”.

Він розрахований на 180 дітей, зараз роблять сучасні ремонти – батьки в чергу записуються, аби туди потрапити. Завідувач садочку Ольга Довбенко з гордістю розповідає про садочок, який планують відкрити восени. Хотіли облаштувати на території пішохідної доріжки майданчики з пісочницями, лавочками. Мешканці сусідніх будинків виступили проти.

– За усіма документами ця територія належить садочку, – каже пані Ольга. – Ми зробили сучасні ремонти, батьки в захваті. Замість занедбаної доріжки, яка знаходиться на нашій території ми пообіцяли зробити сучасну з освітленням за декілька метрів. Дерева ніхто зрізати не збирається. Але чомусь з’явились протестуючі з вулиці Карпенка, чиї діти самі мали б сюди ходити – кажуть, щоб ми взагалі забиралися зі своїм садочком геть.

Як кажуть батьки, чимало з протестуючих взагалі не місцеві. Не виключають, що на цю територію “поклав око” один з забудовників, тому він не зацікавлений у тому, щоб її забрав садочок.

– Так, мені принципові ці декілька метрів – чому я маю обходити?, – обурюється мешканка з вулиці Карпенка. – Обгородять, будемо як на “зоні”. Толку мені з їхнього садочка? Вони лише прикриваються дітьми, а самі собі там багатоповерхівку збудують.

У розпал конфлікту декілька жінок стали на заваді техніці. Довелось викликати патрульних, слідчих, які довго намагались пояснити протестуючим, що усе законно. Лише після того як приїхав мер, люди почали розходитись. Наразі роботи по облаштуванні доріжки поновлені.

У Тернополі жінка кинулася під колеса вантажного автомобіля

Анархія на дорогах Тернопільщини закінчилася – тепер водіїв зупинятимуть просто так