Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільському економічному університеті популярна… психологія

У приймальній комісії вузу пояснюють це тим, що у бізнесі теж потрібно володіти психологічними прийомами.

психологія бізнесуЗагалом, у тернопільському економічному університеті за державним замовленням для цьогорічної вступної кампанії отримали 372 місця.

«Оскільки ми економічний вуз, найбільше ми отримали на фінанси, банківську справу і страхування, економіка загальна, облік і оподаткування, менеджмент, ну і звичайно правові спеціальності – на них трошки менше місць, як на економічні, оскільки й інші університети брали держзамовлення по квотам», – розповів відповідальний секретар приймальної комісії Тернопільського національного економічного університету Олег Луцишин.

За контрактом договір про навчання у тернопільському економічному університеті уже уклали близько 490 абітурієнтів. Але до 12 серпня у вузі сподіваються набрати ще хоча б 200 вступників.

Як зазначив Олег Луцишин, в усій Україні набирає популярності юридична освіта, тому і в тернопільському економічному університеті цьогоріч чимало контрактників намагається вступити на юридичний факультет. У попиті серед економічних спеціальностей і банківська справа та страхування, облік та оподаткування.

Вступає чимало випускників шкіл і на психологію. В економічному університеті це пояснюють тим, що сьогодні в Україні для цих фахівців чимало роботи – від реабілітації воїнів АТО до вмінь, які потрібні у психології ведення бізнесу.

Недобори у тернопільському економічному університеті виникають, як і в інших вузах, на нових маловідомих для абітурієнтів спеціальностях.

Світлана ВАСИЛИШИН

Випускники шкіл масово поступають на ІТ-спеціальності

У Тернопільському районі поламаний комбайн переїхав чоловіка