Кращі тернопільські школярі з 1 вересня отримуватимуть стипендії

Уже з 1 вересня учні тернопільських шкіл у 17 номінаціях отримуватимуть щомісячні іменні стипендії, які виплачуватимуть із міського бюджету Тернополя.

Спеціальна конкурсна комісія з питань освіти та науки уже визначила претендентів на здобуття такої стипендії, проте їх остаточно повинні затвердити на черговій сесії міської ради.

«Кожна школа подавала претендентів з числа кращих та обдарованих учнів на отримання такої стипендії. Загалом було виділено 17 номінацій, у кожній з яких по три учні отримуватимуть щомісяця 300 гривень. Також комісія визначала претендентів на звання «Кращий учень школи», – розповіла начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк.

Усі стипендії названі іменами відомих тернопільських діячів, кажуть у Тернопільській міській раді. Наприклад, у сфері мовознавства стипендія присвячена імені завідувача кафедри мовознавства ТНПУ ім. В.Гнатюка Дмитра Бучка, в галузі історії – археологу Ігорю Гереті, а у сфері учнівського самоврядування – першому бургомістру-українцю Володимиру Лучаківському.

Стипендії стимулюватимуть школярів поглиблювати свої знання у певній галузі. Адже їх отримуватимуть переможці олімпіад, а також ті, хто мають кращі досягнення у цих 17-ти номінаціях.

-

This website uses cookies.