Хто найближчим часом має шанс стати почесним громадянином Тернополя?

Когорта почесних громадян найближчим часом суттєво поповниться. Почесну відзнаку планують присвоїти учасникам АТО, які загинули на сході країни.

Також серед претендентів на звання “Почесний громадянин міста Тернополя” і ректор місцевого педуніверситету Володимир Кравець.

Освітянське лобі, яке зараз присутнє у депутатському корпусі міськради, замість того, щоб добиватися належного фінансування освітньої галузі, наразі пробиває почесні відзнаки потрібним їм людям.

Насправді ж заслуги Володимира Кравця перед громадою міста доволі сумнівні. З інтервалом у кожних два-роки він стає героєм різноманітного роду скандалів.

Приміром, кілька років тому у Тернополі затримали секретарку ректора ТНПУ за підозрою в отриманні хабара.

Спритна секретар ректора стала посередником між студентами та вчителями… Було б наївно думати, що В. Кравець, в якого згадана особа пропрацювала 24 роки, не знав, чим вона займається.

Але ж ректор вважає, що у хабарництві є дуже велика вина студентів. Того, що викладачі ТНПУ беруть хабарі ректор не заперечує, проте каже, що у цьому винні самі студенти.

– Студенти самі не хочуть повідомляти про хабарі. Був випадок на філологічному факультеті, коли студентка відверто назвала прізвище викладача, який вимагав хабар. Після цього у групі дівчинку зацькували, потім знущалися і викладачі.

Буває й таке, що керівництво ТНПУ просить студентів здавати викладачів-хабарників, проте через вже налагоджену схему та страх втратити стипендії студенти цього не роблять.

– Є таке, як середній бал, він потрібен для того, щоб отримати стипендію. В ТНПУ середній бал 4,0. Тобто, якщо студент отримав трійку за якийсь екзамен, то за інший йому потрібна вже п’ятірка і для багатьох краще віддати одну стипендію на хабарі, щоб мати півроку ті ж гроші, – каже Володимир Кравець.

Ще одним обвинуваченням, яке звучить на адресу Володимира Кравця з уст деяких громадських активістів – це те, що ректор ТНПУ отримує найбільшу зарплату в Тернополі.

–  Так, я отримував доволі таки високу заробітну плату, приблизно 27 тисяч гривень, згідно з новими умовами зараз отримую 18 тисяч гривень.

Проте, за словами, ректора це все законно, сам собі він зарплати не призначає, а здійснюється це за допомогою різних нарахувань.

–Я отримую гідну зарплату, її мені вистачає на все. Можливо, як би всі викладачі у Тернопільському педуніверситеті отримували так само ж – то не було б корупції та хабарництва.

Щодо своїх статків, то Володимир Петрович каже, що все офіційно і він все задекларував.

–У мене є квартира на Громницького, 2 – це чотирикімнатна квартира, площею 103 квадратних метри. У мене є дача під Збаражем. Якщо ви думаєте, що там хороми, можемо зробити екскурсію. У моєї дружини квартира на вулиці Острозького, там 53 квадратних метри. Також я маю два автомобілі. Один старенький, інший новий, презентабельний.

 

-

This website uses cookies.