Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Із зростанням тарифів на воду у «Тернопільводоканалі» заговорили про борги

Тернополяни боргують комунальному підприємству 7,5 млн. грн.

вода_5336_650x410У свою чергу на підприємствах, запевняють комунальники,  рахунки за воду оплачують справно.

Проте, із затвердженням з 1 серпня нових тарифів на водопостачання і водовідведення, жителям Тернополя вирішили нагадати, що може трапитись, якщо не сплачувати рахунки за користування водою, у визначений термін.

Серед боржників «Тернопільводоканалу» соціально-незахищені громадяни, або ж ті, хто просто не хоче оплачувати рахунки.

Та все ж комунальники закликають стежити за сплатою постачання і водовідведення води. А в разі нестачі коштів обіцяють розтермінувати борг на кілька місяців, за умови першочергового внеску.

«Окрім того ми закликаємо громадян звертатися за субсидією, адже є такі люди, які боргують, не мають грошей погасити борг, але за субсидією навіть не зверталися », – наголосив  начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас.

Відключити воду комунальники можуть хіба що злісним боржникам. Адже спочатку працівники «Тернопільводоканалу» щомісяця розносять листівки-попередження про неоплачені послуги.

Згодом комунальники звертаються до суду, щоб отримати заборговані кошти, або залучити до цієї справи працівників виконавчої служби.

«Людина може і 500 грн. боргувати за воду, але довший час не оплачувати рахунок і тоді ми подаємо у суд. Тут варто пам’ятати, що судові витрати зросли до 689 грн. – боржнику доведеться і борг сплатити і ще більший судовий збір, а це не рахуючи ще інфляцію і 3№ річних», – додав Руслан Бурмас.

Тож абонентів закликають оплачувати рахунки за попередній місяць до кожного 20 числа наступного місяця. Оскільки після 20 дня нового місяця неоплачені послуги рахуватимуть як борг.

Світлана ВАСИЛИШИН

Чому Петриків сьогодні поглинала димова завіса?

Житель Бучача до смерті побив свого знайомого