Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи справді Сергій Надал дружить з “тернопільськими більшовиками”?

Минулого тижня свободівець Роман Навроцький повідомив, що у Тернопільській міській раді створена “широка протернопільська більшість”.

більшістьЗа словами міськдепа, до цієї більшості входять представники усіх фракції міськради, а також міський голова Сергій Надал.

Більше того, Роман Навроцький чітко заявив, що депутати і мер одна команда, кожен з учасників якої має свої повноваження.

До Дня міста “тернопільські більшовики” навіть виготовили спеціальні футболки із написом “протернопільська більшість” та розмістили у соціальних мережах колективне фото у цих футболках, переконуючи виборців у тому, що в мерії панує повна гармонія.

Однак, чи так це насправді?

Заявляючи про ідилію у стосунках з міським головою, ряд депутатів водночас здійснюють кроки, які все ж таки засвідчують про прихований конфлікт депутатського корпусу та мера міста.

Наприклад, все той же Роман Навроцький нещодавно у соціальних мережах повідомив про наміри створити робочу групу, яка займатиметься формуванням закордонних делегацій міської ради. Ініціатива на грані абсурду.

По-перше, це не що інше, як перетягування повноважень від міської голови. А по-друге, вплив депутатів на формування закордонних делегацій призведе до чисельної присутності тих же депутатів у складі делегацій.

Відтак, з міського бюджету зростуть видатки на закордонний туризм чиновників та депутатів.

Ще одну ініціативу, яка іде всупереч з інтересами мера, озвучив нещодавно керівник фракції “Самопоміч” у Тернопільській міській раді Андрій Грицишин. Він пропонує на головній сторінці сайту міськради публікувати інформацію про депутатську діяльність.

Ця пропозиція, на відміну від попередньої, цілком слушна, адже депутати поки що перебувають у певному інформаційному вакуумі.

Але знову ж таки, це свідчить про початок боротьби за контроль над інформаційними ресурсами міськради і про паритетну співпрацю мера та депутатського корпусу у цій сфері наразі не йдеться.

Не менш цікаву пропозицію на своїй сторінці у Фейсбуці нещодавно озвучив і новий голова постійної депутатської комісії із земельних питань Андрій Шкула. Він пропонує розширити повноваження депутатської комісії для того, щоб отримати реальні важелі впливу на вирішення земельних питань. Але ж, повноваження комісії ніхто не зменшував. Так було і в ті часи, коли містом керував Роман Заставний, так було і в часи мерства Богдана Левківа.

Але ж тільки тепер депутатам стало тісно в межах своїх повноважень і вони просять більше влади.

Реакцію міського голови Сергія Надала на такі депутатські апетити не важко передбачити. Тож про дружбу мера і депутатського корпусу наразі не йдеться.

Схоже, на те, що міський голова просто взяв паузу, щоб якось більш-менш адекватно відреагувати на неприємну для себе ситуацію.

А щодо депутатів, то їхні розбіжності у словах та ділах тільки засвідчують про те, що наразі вони не готові працювати прозоро і відкрито, так як це і належить робити політикам, котрі сповідують демократичні цінності.

Жителька Тернопільщини заявила у поліцію про те, що їй погрожують вбивством

Тернопільський депутат своїм голосуванням створив сімейний конфлікт інтересів