Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи дадуть Барні 400 млн. грн. на ремонт дороги на Почаїв?

почаївПідтримати виділення такої суми з держбюджету голова Тернопільської ОДА просить в Міністерстві економічного розвитку та в інших дотичних міністерствах.

Інвестиційний проект з покращення транспортного сполучення до Свято-Успенської Почаївської лаври покликаний відновити кілька автошляхів: Р-26 (Острог – Кременець – Почаїв – Радивилів) та М-19 (Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече), яка суміщається з міжнародним транспортним коридором Е-85.

Відновлювали шляхи навколо лаври і в попередні роки, як наприклад у 2015-му відремонтували відрізки 32-36 км та 105-111 км автошляху Р-26 (Острог –  Кременець – Почаїв – Радивилів).

Але для доріг Тернопільщини, закладених у 70-80-х роках минулого століття, покриття яких розраховане на 4-6, максимум 10 років експлуатації, такі ремонти що крапля у морі, передає газета «Номер один» 

У всякому разі, домовляючись на рівні держави про ремонти доріг на Тернопіллі, обласна влада не розповідала про свої наміри навіть міському голові Почаєва Василю Бойко.

«Про те, що зараз у Міністерстві економіки та торгівлі перебуває на розгляді проект «Про покращення транспортного сполучення до Свято-Успенської Почаївської лаври», мені особисто не відомо. Це проект обласний, адже ці дороги, що ведуть до міста, не належать і не підпорядковуються нашій громаді», – зазначив Василь Бойко.

До слова, в області вже діє програма розвитку автодоріг у напрямку до духовних центрів Тернопільщини. Вона розрахована на 2015-2017 роки, її кошторис – 8 млн. грн.

Кримський “сепаратист” остаточно розвалив ФК “Тернопіль”

Тернопільська профтехосвіта потребує 190 млн. грн. на рік