Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі перевірять підприємців, які мають по 7 атракціонів і жодного офіційного працівника

З’ясувати, скільки грошей надходить до казни Тернополя з оренди землі під атракціонами, не зміг навіть депутат міської ради.

ЗелінкаАле на сесії міської ради депутатський запит Назарія Зелінки підтримали. Тож у місті перевірять безпеку і санітарний стан атракціонів.

Також у парках міста мають визначити місця для розташування платних сезонних атракціонів і заборонити їх розміщення на площах та у скверах.

Депутат міської ради Назарій Зелінка пояснив свою ініціативу тим, що часто платні атракціони розміщують поруч із безкоштовними дитячими майданчиками. А власники атракціонів часто не реєструють своїх працівників.

Тому у Тернополі з’ясують чи усі працівники атракціонів офіційно працевлаштовані та отримують належну заробітну плату.

Загалом, конкурс на розміщення сезонних об’єктів сфери послуг та розваг виграв 71 підприємець.

Серед них лише кілька володіють платними атракціонами.

«Згідно з податковою звітністю на червень 2016 року жоден із підприємців не сплачує середнього по місту рівня заробітної плати, а частина взагалі немає жодного оформленого працівника, маючи атракціони у різних куточках Тернополя:

  • підприємець Цигельський має 2 працівників на 4 атракціонах у 4 різних частинах міста, із зарплатою 1150 грн. на місяць;
  • Джус має 1 працівника і 9 атракціонів і в середньому зарплата 1850 грн.;
  • Корольов лише в липні подав повідомлення про реєстрації 4 працівників на 8 атракціонах у 2 різних частинах міста;
  • підприємець Мариновський немає жодного працівника і 7 атракціонів на Театральному майдані, на якому і Небесний – немає жодного офіційного працівника і 5 атракціонів;
  • підприємець Ясній взагалі не перебуває на обліку у Тернопільській ОДПІ і має 3 атракціони на бульварі Данила Галицького;
  • Барабаш – має 2 працівників на 8 атракціонах у 3 різних частинах міста і платить за роботу людей в середньому 870 грн. на місяць», – зазначив Назарій Зелінка.

До кінця серпня – більше тижня і не відомо, коли саме представники міської ради розпочнуть перевірку атракціонів. У всякому разі, у цьому сезоні власники розважальних об’єктів своє заробити уже встигли.

Світлана ВАСИЛИШИН

26 тернополян отримали травми у громадському транспорті міста

На Тернопільщині перекинувся автомобіль “БМВ”