Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі затримали чоловіка, який займався вербуванням дівчат у грецькі борделі

Чоловік готував «на експорт» молоду тернополянку, переконуючи дівчину, що грецькі Афіни чекають на неї з розпростертими обіймами і купою грошей.

вербувальник1Матеріальна скрута, невлаштоване особисте життя, неможливість реалізувати себе, маючи за плечима вищу освіту – 25-річна тернополянка у відчаї вхопилася за пропозицію закордонних заробітків, повідомлення про які знайшла на одному з інтернет порталів.

Спочатку вела переписку з автором оголошення. Чоловік, звичайно, не скривав, що робота буде пов’язана з наданням сексуальних послуг, проте слово «інтим» губилося серед щедрих обіцянок про величезні заробітки – тисячу–півтори тисячі євро для початку, солодке життя поза роботою, розкішні як для малозабезпеченої людини умови проживання.

Дівчина майже погодилася на пропозицію торговця, навіть зустрілися, аби уточнити деякі деталі, та переступити через власну гідність тернополянка не змогла. Про факт вербування дізналися співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

-30-річний тернополянин до останнього переконував жертву виїхати до Греції. Навіть позичив три тисячі гривень і п’ятдесят євро, аби та могла відкрити візу, познайомив з посередниками, які займаються підготовкою документів для виїзду за кордон, вказав розклад рейсових автобусів, які двічі на тиждень у середу та суботу виїжджають до Афін, вкотре наобіцяв райські умови і захмарні заробітки, словом, був неабияк зацікавлений у тому, аби дівчина погодилася на його пропозицію, – розповів старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Олександр Буняк, – Оперативним шляхом нам вдалося дізнатися ціну такої зацікавленості – триста євро щомісяця за роботу бранки у борделі.

Поліцейські проводять оперативні заходи, аби встановити, скільки дівчат зловмисникові вдалося відправити в грецькі доми розпусти, бо, судячи з того, що молодий чоловік ніде не працює, а живе на широку ногу – в розкішній квартирі, їздить на дорогому авто, – в цьому бізнесі, побудованому на «експорті» живого товару, він не початківець. Також правоохоронці намагаються встановити спільників тернополянана.

-Нам вдалося затримати підозрюваного в порядку статті 208 КПК якраз напередодні його планової поїздки до Греції, – розповів Олександр Буняк. – Під час санкціонованого обшуку в його квартирі було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-карти, диски з відеопродукцією порнографічного змісту.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 149ККУ – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини. Карається таке діяння позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

У Тернопільській обласній раді – новий керуючий справами

Скандального політика із Тернопільщини затримали у Панамі