Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільське еротичне видання показали на всеукраїнській виставці “Газетна Незалежність”

Перша українська еротична газета «Пан+Пані», яка видавалася в Тернополі, потрапила до переліку 25 експонатів виставки «Газетна Незалежність».

пан-паніЕкспозицію упорядкував і презентував у конференц-залі Національної спілки журналістів України у Києві  історик, журналіст і колекціонер періодики Вахтанг Кіпіані.

Як розповідає сайт “Тернополяни” з посиланням на “ “Детектор-медіа”, переважну більшість експонатів Вахтанг Кіпіані надав з власного архіву, який уже майже два роки існує як повноцінний музей.

Від першої української еротичної газети, перших медійних сатир на політиків і сепаратистьких видань до гучних корупційних розслідувань й сьогодення – в конференц-залі спілки журналістів представили виставку знакових газет України. Експозиція веде крізь історію преси за часи незалежності – від 1991 по 2016 рік, у кожному з яких почесне місце відведене конкретному виданню.

Побачити на виставці можна й газету з оголеною жінкою на першій шпальті – першу українську еротичну газету «Пан+Пані», яка виходила величезним накладом: «До неї люди теж читали еротичну пресу – ризьку “Ещё”, московську “Спид-инфо”. Але от у Тернополі створюється перша комп’ютерна газета українською мовою, яка пише про те, що хвилює кожного – це сенсаційно», – розповідає пан Кіпіані.

За словами Вахтанга Кіпіані, експозиція є його суб’єктивним поглядом на 25-ліття Незалежності, але певної мірою відображає те, який шлях пройшла наша держава за ці роки.

 

Хатія Деканоідзе висловила співчуття рідним загиблих на Тернопільщині правоохоронців

Тернопільська молодь продемонструвала, як готується захищати Україну (ФОТО)