Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська фабрика “Текстерно” почала випускати тканину, яка не горить і не мокне

На «Текстерно» почали випускати одразу два типи нових тканин – плащову набивну з плівковим покриттям та маскувальним малюнком Varan і плащову з плівковим покриттям із спеціальним маскувальним малюнком.

тканина1Камуфляжні тканини, котрі, передусім, вкрай необхідні для захисників України, справді річ унікальна.
Вони – не горять, водонепроникні і малопомітні у польових умовах, пише “Терен”. 

– Наші дизайнери розробили нові типи тканин «спеціального призначення». Матерія має новий модернізований малюнок – «камуфляж» різних типів. Його наносимо спеціальними екологічними пігментними барвниками швейцарських та німецьких фірм. Завдяки цьому досягається висока стійкість до вогню та води», – розповіла голова правління відкритого акціонерного товариства «Текстерно» Катерина Александрова.

За словами Катерини Александрової нова камуфляжна тканина з високою поверхневою щільністю – 240 грам на квадратний метр – має ширину у півтора метра. Вона не тільки водонепроникна і стійка до вогню, але й гіпоалергенна, швидко висихає, не «сідає» після прання. Тканина має багатофункціональне призначення. Її можна використовувати у побуті, для спортивного і мисливського одягу та інвентарю, а також, безумовно, для виготовлення військового обмундирування.

Дизайнери підприємства, крім оригінальної камуфляжної тканини, завершують розробку тканин для літнього одягу, верхніх головних уборів, маскувальних халатів.
Так що російсько-сепаратистських «ватників» чекають на передовій сюрпризи. Нехай стріляють у «зеленку» навмання. А нашим бійцям, одягнутим в тернопільський камуфляж, який «дихає», не горить і не мокне, робити одне – бити зайд і залишатися живими.

 

Стару 2-кімнатну квартиру у Тернополі можна купити майже за ціною нової 1-кімнатної

У Підгайцях іномарка в’їхала в огорожу приватного будинку