Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські архітектори вирішать що робити із літаком на Східному масиві

У петиції за реставрацію пам’ятника радянським льотчикам «Літак МІГ-15» проголосували 342 жителя Тернополя з 300 необхідних.

літакНагадаємо, дискусія, про те чи варто відновити, або знести радянський пам’ятник при вході у парк Національного відродження, з боку Східного масиву, у Тернополі тривала довший час.

Автор петиції Олег Базар, зареєстрованої на сайті Тернопільської міської ради, запропонував зберегти монумент в оригінальному вигляді і провести повноцінну комплексну реставрацію пам’ятника.

При цьому автор  закликав встановити відповідну меморіальну таблицю в честь радянських льотчиків та обладнати літак ілюмінацією, а територію навколо нього – додатковим освітленням.

Також Олег Базар просить міську владу не допустити демонтажу чи спорудження будь-якого іншого монумента на місці літака.

Збір підписів для петиції тривав близько місяця і вже 12 серпня міська влада відповіла на підтриману петицію.

«Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради вважає за доцільне розглянути дане питання на розширеній архітектурно-містобудівній раді при управлінні містобудування, архітектури та кадастру», – відписав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра.

Отож доля радянського пам’ятника у Тернополі поки що невирішена. Відомо, що навіть підтримана петиція може буде не підтриманою управлінням культури і мистецтв. Адже, незважаючи на побажанням тернополян, останнє слово – за владою.

Тернопільський молокозавод збудує на Лозовецькій ще один виробничий корпус

Тернопільські депутати викликають “на килим” начальника відділу технагляду