Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пожежа на Малашівському сміттєзвалищі трапилася через навмисний підпал (ВІДЕО)

У четвер, 18 серпня, в обласній державній адміністрації відбулася оперативна нарада щодо ситуації навколо Малашівського сміттєзвалища.

малашивци1Як повідомив під час наради начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, 16 серпня горіння сміття зафіксоване на території за межами Малашівського полігону.

«Пожежа була у 5 точках, що свідчить про невипадковий характер займання. Спільними зусиллями пожежу погасили менш ніж за добу, загрозу ліквідовано. Складнощів у гасінні, як про це інформували деякі ЗМІ не було.

Водночас Голова Тернопільської ОДА повідомив, що дав доручення структурним підрозділам здійснити аналіз актуальної ситуації на всіх сміттєзвалищах області, в тому числі доповісти про наявність стихійних осередків скупчення побутових відходів.

«Правоохоронним органам доручено забезпечити недопущення підпалів на територіях сміттєзвалищ та прилеглих до них. Тернопільська міська рада у свою чергу має забезпечити рекультивацію Малашівського сміттєзвалища. Обласна адміністрація надаватиме всебічну допомогу та сприяння», – уточнив Степан Барна.

Під час наради були  продемонстровані фото з території Малашівського сміттєзвалища, зроблені вранці 18 серпня, які засвідчують, що пожежі на даний час немає.

На сьогоднішній день поблизу території Малашівського сміттєзвалища чергує пожежне відділення, яке здійсню проливку та котроль за даним стихійним сміттєзвалищем з метою запобігання виникнення повторних випадків загорання», – зазначив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

У Підгайцях іномарка в’їхала в огорожу приватного будинку

У Тернополі судять няню дитсадка, яка не догледіла двох дітей