Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині шахрай провів грошову реформу – справжні гроші поміняв на фальшиві

Не розпізнала у соціальному працівникові шахрая 78-річна мешканка села Петриків. Впустила чоловіка до помешкання та віддала до рук афериста усі заощадження.

шахрай1Про те, що працівники соцзабезу обходять усіх пенсіонерів, аби обміняти старі банкноти на нові, пенсіонерці повідомив незнайомець, який представився одним з таких робітників. Запевнив стареньку, що не слід зволікати бо купюри невдовзі вийдуть з обігу. Жінка винесла з хати усі заощадження – 15 тисяч гривень.

Шахрай справно перерахував готівку, залишив їй новенькі гривні та швидко подався з подвір’я. Потерпіла зрозуміла, що замість грошей отримала сувенірні купюри вже через декілька хвилин. Однак пройдисвіта годі й було шукати. Зателефонувала в поліцію. За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману відкрито кримінальне провадження. Зловмисника розшукують.

Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть її пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі обставини даного візиту. Перевірте ретельно почуту інформацію, не поспішайте віддавати незнайомцям гроші за будь-які послуги, розмінювати чи міняти купюри.

У випадку відмови від надання зазначених документів або при відсутності їх у будь-яких працівників установ, повідомляйте про такі візити поліцейських.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте на лінію 102.

Хто з тернопільських школярів буде отримувати іменні стипендії (СПИСОК)

Почесними громадяними Тернополя стануть 7 учасників АТО та ректор педуніверситету