Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На прохання водіїв тернопільські патрульні затонували мигалки на двох автомобілях

Хоч чимало тернопільських водіїв скаржаться, що сині мигалки їх сліплять на нічній дорозі, патрульні і надалі, цілодобово, користуватимуться синіми маячками.

патруль-мигалкаПостійне використання поліцейськими спецсигналів на дорозі регулюють як Правила дорожнього руху, так і голова Патрульної поліції України, пояснив начальник Патрульної служби Тернополя Володимир Струк.

У Правилах дорожнього руху зазначається: «Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,18, 26, 27 та пункту 28.1

цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху.

За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений».

Водночас постійне використання проблискових маяків є принциповою позицією голови Патрульної поліції України, адже так люди здалека будуть бачити патрульних і більше стежитимуть за дотриманням правил на дорозі.

Хоч на двох патрульних автомобілях задню частину маяків трохи затонували, пом’якшувати світло маячків в інших автомобілях поліцейські не поспішатимуть.

«Буває так, що патрульні оформляють ДТП посеред ночі і в цей час патрульних також має бути добре видно з усіх сторін, це людське життя, яке важливіше, ніж тонування. Ніде такого немає, як у Тернополі, це тільки в нас 2 авто трохи затонували», – розповів начальник Патрульної служби Тернополя Володимир Струк.

На Тернопільщині проведуть службове розслідування у зв’язку із загибеллю двох поліцейських (ВІДЕО)

У зоні АТО загинув боєць із тернопільської військової частини