Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хто найближчим часом має шанс стати почесним громадянином Тернополя?

Когорта почесних громадян найближчим часом суттєво поповниться. Почесну відзнаку планують присвоїти учасникам АТО, які загинули на сході країни.

Кравець-ПорошенкоТакож серед претендентів на звання “Почесний громадянин міста Тернополя” і ректор місцевого педуніверситету Володимир Кравець.

Освітянське лобі, яке зараз присутнє у депутатському корпусі міськради, замість того, щоб добиватися належного фінансування освітньої галузі, наразі пробиває почесні відзнаки потрібним їм людям.

Насправді ж заслуги Володимира Кравця перед громадою міста доволі сумнівні. З інтервалом у кожних два-роки він стає героєм різноманітного роду скандалів.

Приміром, кілька років тому у Тернополі затримали секретарку ректора ТНПУ за підозрою в отриманні хабара.

Спритна секретар ректора стала посередником між студентами та вчителями… Було б наївно думати, що В. Кравець, в якого згадана особа пропрацювала 24 роки, не знав, чим вона займається.

Але ж ректор вважає, що у хабарництві є дуже велика вина студентів. Того, що викладачі ТНПУ беруть хабарі ректор не заперечує, проте каже, що у цьому винні самі студенти.

– Студенти самі не хочуть повідомляти про хабарі. Був випадок на філологічному факультеті, коли студентка відверто назвала прізвище викладача, який вимагав хабар. Після цього у групі дівчинку зацькували, потім знущалися і викладачі.

Буває й таке, що керівництво ТНПУ просить студентів здавати викладачів-хабарників, проте через вже налагоджену схему та страх втратити стипендії студенти цього не роблять.

– Є таке, як середній бал, він потрібен для того, щоб отримати стипендію. В ТНПУ середній бал 4,0. Тобто, якщо студент отримав трійку за якийсь екзамен, то за інший йому потрібна вже п’ятірка і для багатьох краще віддати одну стипендію на хабарі, щоб мати півроку ті ж гроші, – каже Володимир Кравець.

Ще одним обвинуваченням, яке звучить на адресу Володимира Кравця з уст деяких громадських активістів – це те, що ректор ТНПУ отримує найбільшу зарплату в Тернополі.

–  Так, я отримував доволі таки високу заробітну плату, приблизно 27 тисяч гривень, згідно з новими умовами зараз отримую 18 тисяч гривень.

Проте, за словами, ректора це все законно, сам собі він зарплати не призначає, а здійснюється це за допомогою різних нарахувань.

–Я отримую гідну зарплату, її мені вистачає на все. Можливо, як би всі викладачі у Тернопільському педуніверситеті отримували так само ж – то не було б корупції та хабарництва.

Щодо своїх статків, то Володимир Петрович каже, що все офіційно і він все задекларував.

–У мене є квартира на Громницького, 2 – це чотирикімнатна квартира, площею 103 квадратних метри. У мене є дача під Збаражем. Якщо ви думаєте, що там хороми, можемо зробити екскурсію. У моєї дружини квартира на вулиці Острозького, там 53 квадратних метри. Також я маю два автомобілі. Один старенький, інший новий, презентабельний.

 

Скандального політика із Тернопільщини затримали у Панамі

Чому пророцтво Наталки Михно щодо України може здійснитися?